gomlekterujizi

gomlekterujizi

14 Mart 2015 Cumartesi

MAC Face&Body Fondöten



Herkese merhabalar bugün bahsedeceğim ürün Mac in en ünlü fondötenlerinden Face&Body.

Benim de almadan önce en merak ettiklerimden biriydi.
İki-üç aydır hem yağlı-karma cildim soğuklardan dolayı kuru-karma ya dönmüşken hem de yavaştan ıslak görünümlü ürünlere alışmışken, zaten kapatıcı ürünleri sevmediğim için böyle hafif kızarıklıklarımı kapatacak kendi cildim gibi duracak bir ürün ararken bloggerların bu ürünü övmesine daha fazla dayanamadım ve aldım.(Huh ne uzun cümle oldu!) Ve bu ürünün, eğer verdiği vaatleri istiyor ve seviyorsanız tabiki, gerçekten övüldüğü kadar olduğunu keşfetmem çok da uzun sürmedi.




Bu ürünün tek sıkıntısı renk seçeneği bence. Açık tenliler için uygun renk skalası çok yok. Benim aldığım renk c1 ama bir daha n1 almayı düşünüyorum. (C içinde sarılık bulunan, N nötr)

Ciltte hiçbir şey yokmuş gibi duruyor sanki sizin cildiniz. Asla fondöten var gibi değil. Çok ince ve hafif. Fazlasıyla ıslak bir bitişi var bu da cildinizi inanılmaz sağlıklı gösteriyor. Ama yağlı ciltler şiddetle uzak dursun, ıslak bitişi sevseniz de uzak durun bence biraz yağlanır ise cildiniz gün içinde, yağ çukuruna batmış gibi görünebilirsiniz.

Kuru bölgelerin üzerinde toplanmıyor, Allahım şimdi yicem bu ponçiği!
Ne zaman bu ürünü kullansam mutlaka "Yüzünde ne var, ya da bir şey var mı?" sorusu geliyor.

Ama uyarmalıyım hakikaten çok az kapatıcıkta. Yani sadece renk eşitliyor ve bu kadar. Başka bir kapatıcılık beklemeyin bu üründen. Kat kat sürülebiliyor belki bu şekilde çok çok hafif yükseltebilirsiniz kapatıcılığını ama ben genel olarak yüksek kapatıcılık sevmediğim için kırmızı renk eşitsizliklerimi toparlaması bana yetiyor.

Aşağıda yüzümdeki duruşunu ve kapatıcılığını görebilirsiniz.




Kalıcılığı pudralama ile 4 saat civarı. İkinci sorunu da bu sanırım. Biraz daha kalıcı olsaydı methiyeler düzebilirdim. Ama aldığımdan beri elimin en sık gittiği fondöten diyebilirim.




Bu da bileğimdeki duruşu. Damarlarımdan da kapatıcılığının azlığını görebilirsiniz.




Ben en çok RT Buffing fırça ile uygulamayı seviyorum. Çok sıvı olduğu için kabuki fırçalar ve sünger ürünü içine çok çekiyor. Stippling fırça ise zaten ince olan ürünü iyice inceltiyor. Tabi sizin seçeneğiniz bu adım.

50ml (79tl) ve 120ml (105tl) olmak üzere iki seçeneği var. Ben sürekli kullandığım için bana 120ml 1buçuk yıl falan gider ama çok kullanmıyor iseniz bence bu kadar büyüğünü almaya gerek yok :)


10 yorum:

  1. Çok güzel ve detaylı bir anlatım olmuş.Bu fondöteni çok merak ediyorum fakat karma cildimden dolayı risk almak istemiyorum.Belki baz ve pudrayla kontrol altına alınabilir ama risk işte:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim cildimde yağlı karma ben genel olarak ıslak ve ışıltılı bitişe sahip fondötenleri sevdiğim için pudralama ile kullanıyorum :) belki mağazada yüzünüzün tamamına denettirip bir gününüzü öyle geçirmeyi deneyebilirsiniz :)

      Sil
    2. Merhana studio face and body ile normal face and body arasndaki fark nedir sizde studio olanini almissiniz online sitede iki urunde ayri satiliyor cunku farki hakkinda bilginiz varmi?

      Sil
    3. merabalar soruyu görünce kayıtsız kalmak istemedim hayır aralarında far yok(muş) bende müşteri hizmetlerini arayıp sormuştum :)

      Sil
    4. Merhabalar yeni görüyorum bir fark yok diye biliyorum bende belki birisi yeni seridir :)

      Sil
    5. Bu yorum yazar tarafından silindi.

      Sil
  2. Bu ürünü çok merak etmeme rağmen bi türlü almaya elim gitmiyordu ama fotoğraflarda duruşunu çok beğendim parlak duruşları seviyorum ama benim cildim karma bi cilt acaba T bölgesinde yağlanmaya sebebiyet veriyor mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet bir yerden sonra parlama yapıyor ben de pudrayla sabitleyerek kullanıyorum

      Sil
  3. ben de almıştım bunun en açık tonunu ama karma ciltli olduğum için hiç sevemedim. dedigin gibi çamurumsu oldu gün ortalarında hep.. şimdi kullanamıyorum o bana bakıyor ben ona.. bu arada sizi takibe aldım ben de bloguma beklerim. sevgiler, evrim
    www.evriminblogu.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  4. bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği ve bir de çekiliş var beklerim :)

    YanıtlaSil