gomlekterujizi

gomlekterujizi

23 Aralık 2014 Salı

The Balm Paletler #2 Meet Matt(e) ve Meet Matt(e) Nude

Herkese yeniden merhabalar.
Bugün söz verdiğim üzere The Balm paletlerin ikinci kısmı var. Bu da bir karşılaştırma yazısı olacak. Yine favorim baştan belli çünkü bu paletlerdeki yakışıklı her ne kadar aynı olsa da biri cıbıl :))
İlk olarak yine önce çıkan paletten yani Meet Matt(e) den bahsetmek istiyorum.
Kendisini yakışıklılığına, şık giyimine kanıp bir hevesle alıp, sonradan hiç kullanmadım. Anladığım kadarıyla o beni kullandı ve aşkımız yalan çıktı.
Hem farlarının küçük gramajları hem de renklerinin bence çok da kullanışlı olmaması sebebiyle ben bu paleti köşede unuttum. Adı gibi tamamen mat, soğuk renklerin hakim olduğu, pigmentli ama yine çok tozutan bir palet.
Aslında ilk sıradaki üç renk her gün kullanılabilir renkler olsa da elimde zaten o renkleri barındıran paletler olması (en başta da Meet Matt nude) nedeniyle bu palete elim bir türlü gitmiyor.
Aslında farların genel olarak renklerine şöyle bir baktığımda özellikle mavi tonlarını ve griyi çok sevdim. Sanırım bu yazıdan sonra bu paleti daha fazla kullanacağım.
Artı bir özellik olarak kesinlikle nude paletine göre daha pigmentli, bunu gözüm kapalı söyleyebilirim.
Gelelim diğer palete, Meet Matt(e) Nude
Şimdi az önceki yakışıklı soyunmuş, bi de güzel güzel poz vermiş hangisini seçeyim :D
Şaka bir yana hem far boyutlarının evladiyelik olması hem de gerçekten en azından benim daha çok kullandığım sıcak ve nude renkleri bulundurması dolayısıyla bu benim daha bir sevdiğim palet.
Sanırım ben olayı anladım, soğuk tonlar bana hitap etmiyor. Tamamen zevk meselesi.
Objektif olmak gerekirse, yukarıda da bahsettiğim gibi bu paletin pigmentasyonu kesinlikle daha az.
The balmın bu paletteki esprilerinden biri de size matt(e)rs, yani boyut önemlidir. Burada hem diğer paletin yaklaşık üç katı olmasına hem de yine "mat"lığına gönderme yapıyor. The balmın böyle kendi kendine espri yapması falan hoşuma gidiyor :D
Ama yine de ikisinden birini seçecek olsam bunu seçerdim.
İçinde günlük kullanabileceğiniz, karıştırma aydınlatma, kaş farı olarak kullanma için uygun renkleri barındırıyor. Ve diğer paletlere göre daha az tozutma yapıyor. Tamamen mat far sevenler için ideal bir palet
Dediğim gibi ben seçecek olsam tarafım baştan belli, lakin dediğim gibi göz atınca diğer paletimi bi köşeye atmamı da pek haketmemiş kendisi.  Burada tamamen sizin zevkiniz devreye giriyor. Bir de gramajından dolayı aralarında indirimsiz 30tl gibi bir fark var sanırım.
Siz hangisini tercih ediyorsunuz?
Yarınki son yazı ise benim ve bi çok balmdan bi şeyler almış kişinin de ilk paleti balm jovi! Keyifli günler.
Yazılarımı takip etmek ve haberdar olmak için ve elbette size daha fazla yazı yazabilmem için lütfen blogumu izlemeye alın.

5 yorum:

  1. Çok düşündüm indirimde hangisini alsam diye ikisini de alırdım ama malum yılbaşı gelince harcamalar artıyor bu yazı çok yardımcı oldu :)
    Ben zaten nude da karar kılmıştım şimdi emin oldum :)
    Bulunca hemen sepete !

    YanıtlaSil
  2. takipteyim canım bende bloğuma beklerim öperim sevgiler:)

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  4. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  5. Yeni bloğum açıldı abone olursanız çok sevinirim ve açılışa özel bir çekiliş düzenledim beklerim Sevgiler :)
    www.gulsahworld.com

    YanıtlaSil